Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fp-politikern åtalas för bokföringsbrott

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Maria Carlshamre (fp) ville dra av ett skönhetsingrepp. Nu åtalas hon för bokföringsbrott.
Foto: NILS-PETTER

EU-parlamentarikern Maria Carlshamre (fp) åtalas för bokföringsbrott.

Hon vill bland annat dra av ett skönhetsingrepp, en botoxinjektion.

  Min man misshandlade mig så kraftigt att jag blev 

alldeles sned i ansiktet, förklarar sig Maria Carlshamre.

Carlshamre och hennes förre man drev tidigare tv-bolaget Spiff AB. Bolaget gick i konkurs 2003. Det var under utredningen av bolaget som konkursförvaltaren gjorde en anmälan om misstanke om bokföringsbrott. – Jag litade på att bokföringsbyrån gjorde årsredovisningen, men det gjorde den inte, säger Maria Carlshamre.

Svårutrett fall

 Ett problem för advokaten Einar Wanhainen var att utreda vilka tillgångar som funnits i konkursboet och vart de sedan tagit vägen. Någon hjälp av paret fick han inte heller. Båda hänvisade till varandra. Enligt bolagets gamla bokföring fanns det tillgångar på närmare 400 000 kronor varav drygt 200 000 kronor utgjordes av konst. Maria Carlshamre menar att en förklaring till den saknade bokföringen är att hon kontinuerligt misshandlades av sin exman: – Jag hade ingen koll på de här sakerna då, eftersom jag levde i ett helvete, säger hon.

Ville dölja misshandeln

 Det var också anledningen till att hon lät sitt aktiebolag bekosta en skönhetsoperation. – Jag gick och gjorde en botoxinjektion på grund av att det i mitt jobb ingår att synas i tv  ibland. Då ville inte jag att det skulle synas att jag så uppenbart var misshandlad. Kan du sitta kvar på din post i EU nu, Maria? – Det är ju inte något som endast jag styr över. Det är en förtroendefråga. Men man är ju inte dömd innan man är dömd. Båda två nekar till brott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.