Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fp-politiker togs för fylla på porrbio

En kommunalpolitiker för folkpartiet i Solna har omhändertagits för fylleri på en porrbio.
Han har nu bestämt sig för att sluta.
Han beklagar det inträffade och skriver att "han vill ha utrymme att tänka igenom sin situation och i lugn och ro diskutera igenom det hela med mina partikamrater". Tidigare under dagen sade Anderson att han inte lämna sina uppdrag direkt utan han tänkte ta en time-out. Men senare bestämde han sig för att sluta. - Nu är det fråga om att han lämnar sina uppdrag. Vi har haft samtal med honom och han har själv mått dåligt över den situation som han har hamnat i, säger Martin Andreasson, riksdagsledamot och ordförande för folkpartiet i Solna, till TT.

Porrfilmer

Under natten mot lördag var Daniel Anderson, 50 år, ute på en klubb i Stockholm som visar porrfilmer. Han sitter bland annat i kommunfullmäktige och är även nämndeman i Solna tingsrätt. Enligt lokaltidningen Mitt i Solna hade Andersson uppträtt hotfullt. Polisen kallades till platsen och Daniel Anderson visiterades. Eftersom han var berusad omhändertogs han. Senare under lördagen släpptes han.

"Fel plats"

Södermalmspolisen bekräftar för TT att politikern omhändertagits för tillnyktring. Han är inte misstänkt för något brott. Folkpartiet i Solna vill nu att Andersson lämnar sina uppdrag och sin kandidatur. - Vi har uppmanat honom att avsäga sina uppdrag och uppmanat honom att söka hjälp. Han måste koncentrera sig på att få den hjälp han behöver för att reda upp sin personliga situation, säger Martin Andreasson, riksdagsledamot och ordförande för folkpartiet i Solna, till TT. Daniel Anderson säger att han inte uppträtt hotfullt. - Jag har brustit i omdöme genom att vara på fel plats och ha druckit för mycket. Var någonstans var du? - Jag var på en bar där de samtidigt visade vuxenfilmer. Att jag inte tittade lär väl ingen tro på.

Funderar

Även om han druckit för mycket säger Anderson att polisen inte hade anledning att hålla honom några timmar för tillnyktring. - Jag skulle väl tro att jag inte är den första som blivit omhändertagen av polisen och inte få bevisa den sanna alkoholhalten. - Jag har inte gjort något brottsligt och är inte anklagad för något. Men när en sådan grej händer finns det anledning att stanna upp och tänka till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.