Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotografen gripen efter balkongbilden i Dubai

Bilden från Dubai spreds snabbt i sociala medier.
Vitalij Gretjin, ukrainsk playboy och affärsman, sägs ligga bakom den omtalade nakenbilden i Dubai.
Foto: Facebook / Facebook

Vitalij Gretjin, ukrainsk playboy och affärsman, sägs ligga bakom den omtalade nakenbilden i Dubai.

På nypublicerade foton spelar han piano framför ett dussin nakna modeller inne på hotellrummet.

Den rike ukrainaren har tidigare setts på bild med Barack Obama, Hillary Clinton och George Clooney.

Nyheten kom för en vecka sedan. Polisen i den arabemiratiska staden hade då gripit tolv kvinnor som hade poserat utan kläder på en balkong i det välbärgade Marina-området.

Bilderna spreds i snabb fart på sociala medier och många undrade vilka de var och varför de gjorde så. Förenade Arabemiraten har strikta sharialagar vad det gäller sedlighetsbrott, och kvinnorna riskerar fängelse.

”Sådant oacceptabelt beteende reflekterar inte värdena och moralen i emiratets samhälle”, skrev den lokala polisen i ett uttalande.

Nu kan man hittat vem som ligger bakom bilden. På ett foto som sprids i ukrainsk press syns en man som sitter vid ett piano inne på hotellrummet, omringad av nakna kvinnor.

Ukrainska medier pekar nu ut Vitalij Gretjin, en Kievbaserad affärsman och ”playboy”, som mannen bakom balkongbilden. Kvinnorna är modeller från forna Sovjetstater som Ukraina, Belarus och Moldavien.

”Enligt vår information arrangerade han resan och fotosessionen”, skriver ukrainska nyhetssajten Strana.

Nyheten kom för en vecka sedan. Polisen i den arabemiratiska staden hade då gripit tolv kvinnor som hade poserat utan kläder på en balkong i det välbärgade Marina-området.
Förenade Arabemiraten har strikta sharialagar vad det gäller sedlighetsbrott, och kvinnorna riskerar fängelse.

Tjänstgjorde i amerikanska armén

Strana har granskat Gretjin och hans liv. Han är 40 år och har ett amerikanskt pass. Han sägs ha tjänstgjort i den amerikanska armén och har synts på bilder tillsammans med bland andra Barack Obama, Hillary Clinton och filmstjärnan George Clooney. 

Det finns ett stort antal bilder på honom i olika medier tillsammans med mer eller mindre nakna tjejer på lyxjakter, stränder och andra nöjesdestinationer.

Enligt The Sun riskerar Vitalij Gretjin 18 månaders fängelse för den olovliga bilden i Dubai. Kvinnorna riskerade ett halvårs fängelsestraff – men myndigheterna beslutade i stället att deportera dem.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.