Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollsbråket spårade ur – ung man sköts ihjäl

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
En 26-årig man sköts ihjäl i Örebro under natten till onsdag.
Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

En 26-årig man sköts till döds i Örebro, under natten till onsdagen. 

Bakgrunden kan vara bråk efter en fotbollsmatch, enligt uppgifter till Nerikes Allehanda och Aftonbladet.  

Två män ska ha anhållits för medhjälp, men den som skjutit är fortfarande på fri fot. 

Livet på den 26-årige man som sköts natten till onsdagen i Örebro gick inte att rädda. Senare under natten anhölls två personer, misstänkta för medhjälp. Men skytten är fortfarande fri. 

Enligt Aftonbladet har polisen inte kunnat hitta någon koppling till kriminella gäng eller annan organiserad brottslighet. I stället ska mordet ha sitt ursprung i bråk kring en fotbollsmatch ett par dagar tidigare. 

– Bråket började under en fotbollsmatch i Ramadan-cup. Det var några personer som inte kom överens om några enkla saker. Den avlidne mannen var på matchen och gick emellan de som bråkade, säger en anonym källa till NA.

Stökigt kring fotbollscupen tidigare

Efter matchen ska bråket ha fortsatt, eskalerat och resulterat i mannens död. 

– Som jag förstått det letade gärningsmännen efter mannen i området. Sedan när han kom ut så sköts han ihjäl, säger källan till NA.

Enligt källan till NA har det varit stökigt kring cupen även tidigare år. 

– Jag har bara väntat på att det ska ske något. Det har varit bråk i samband med fotbollsmatcherna i flera år. Det här är inte sista gången någon blir skjuten i Vivalla. Det behövs krafttag från både politiker och föreningar för att få till en förändring i området, säger källan.


Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.