Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fotade topless-bilder och stäms på miljoner

Empire state building. Foto: GETTY IMAGES

I somras tog en fotograf flera uppmärksammade topless-bilder av en kvinna uppe i Empire state building.

Nu stäms han på 7,9 miljoner kronor av skyskrapans ägare.

Det var den 9 augusti förra året som den professionella fotografen Allen Henson åkte upp till Empire state buildings observationsdäck tillsammans med modellen Shelby Carter. Väl där tog Henson flera topless-bilder av Carter som spreds snabbt i sociala medier och resulterade i flera nyhetsartiklar.

Några uppmärksammade bilder, ett minne för livet och en avslutad historia, trodde Henson. Men nu har han blivit stämd på 7,9 miljoner kronor – av Empire state buildings ägare.

"Skadat varumärket"

Enligt stämningsansökan är det förbjudet att ta nakenbilder i byggnaden och ägarna anser dessutom att Henson tagit bilderna i kommersiellt syfte. Ägarna menar att bilderna har skadat byggnadens varumärke som en säker och familjevänlig turistattraktion.

"ESB meddelades inte om planerna för fotograferingen och Henson varken sökte eller fick tillstånd för topless-fotograferingen från ESB", står det i stämningsansökan enligt ABC.

Fotografen: "Bisarrt"

Allen Hensen fick nyheten om stämningen via en tidningsartikel på nätet. Han menar att fotograferingen var "en rolig grej" och han kallar Empire state buildings beslut om stämning för "bisarrt".

– Jag hade en modellvän från Texas på besök och vi var där uppe och tyckte att det skulle vara intressant. Ingen verkade ha något emot det, säger han till ABC.

Fotografen betonar att han inte tjänat några pengar på bilderna trots att de figurerat i flera tidningar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!