Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förvirringen – efter nya Instagram-uppdateringen

Grundades 2010 – köptes 2012 av Facebook.
Många har åsikter om den nya uppdateringen.
Foto: Shutterstock

Den nya Instagramuppdateringen förändrar appens layout i grunden.

En känd matbloggare kallar det nya för ”en mardröm” – och får medhåll av artisten Tyler The Creator.

Omfattande uppdateringar för populära appar är alltid ett känsligt ämne. Och den senaste till Instagram är inget undantag – då både användare, influencers och kändisar har uttryckt missnöje.

”Den här uppdateringen är dum. Varför i helvete skulle man lägga Reels precis där?” skriver artisten Tyler The Creator på Instagram där han har 10 miljoner följare.

Knappen som tidigare lät användare lägga upp ett nytt bildinlägg, oavsett var i appen man befann sig, leder nu till den nya funktionen Reels, ett videoläge som ska utmana Tiktok och liknande.

Till följd av det har knappen för nya inlägg flyttats upp till det högra hörnet.

”Jag förstår, pengar...”

Tyler The Creator kritiserar också det faktum att där notifikationer tidigare var placerade ligger nu en genväg till Instagrams webbshop. Notifikationerna har också flyttats upp till det högra hörnet, intill inkorgen.

”Alltså, jag förstår, pengar, men ge oss alternativet att behålla en layout för bara bilder och vänner”, skriver Tyler The Creator vidare.

De två stora förändringarna innebär att användare inte har möjlighet att vare sig starta ett nytt inlägg eller se nya interaktioner medan den är inne på någon annans profil – utan då krävs att man återvänder till startskärmen.

Beskrivs som en ”mardröm”

Matbloggaren Adrianna Adarme, med 324 000 följare på Instagram, skriver till Instagramchefen Adam Mosseri på Twitter:

”Jag är ledsen, den sämsta uppdateringen. Snälla ta tillbaka notifikationerna till ett smidigare ställe. Nu är det irriterande och omständligt att ladda upp till Instastory. Det är verkligen en mardröm till uppdatering”.

Även i Sverige har uppdateringen mötts av förvirring och skepsis.

”Varför blir Instagram bara sämre med varje uppdatering?” skriver en användare på Twitter.

”Inget har gjort mig så upprörd idag som att Instagram har satt en shoppaknapp (!?!?) där aviseringarna låg tidigare”, skriver en annan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.