Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förundersökning ska utreda eventuell vårdslöshet

Polisen förhörde bussföraren under fredagskvällen och nya förhör var planerade till lördagen.

Vad som hittills framkommit vill Palm inte säga, eftersom fler vittnen ska förhöras och deras uppgifter inte får färgas av vad föraren sagt. - Vi har inlett en förundersökning för att utreda eventuell misstanke om vårdslöshet. Palm betonar att det inte finns någon brottsmisstanke och att det kan vara fråga om en ren olycka. Det är det förundersökningen ska ge svar på. Bussen var en Volvo 9900, årsmodell 2003. Enligt ägaren, Mikael Hellberg på Hellbergs buss i Skövde, hade den säkerhetsbälten på alla platser. Passagerarna kom från Skövde, Falköping, Mariestad, Gullspång och Tibro. De skulle till Stockholm för att se musikalen Mamma mia. På flera orter i Skaraborg öppnades under lördagen platser för deltagande och samling med anledning av bussolyckan. De nio omkomna kom från kommunerna i det som tidigare var Skaraborgs län.

Samla tankar

 I Falköping öppnades S:t Olofs kyrka vid lunchtid. - Vi finns till hands för samtal, eller om någon vill tända ett ljus. Men många söker bara någonstans att samla sina tankar. Det kommer en ström av människor, säger kyrkoherde Jonas Hagström till TT. I Mariestad var Marieholmkyrkan öppen på eftermiddagen, och i Gullspång hölls församlingshemmet öppet hela dagen. Polisens tekniker arbetar med en teknisk undersökning av den havererade bussen, parallellt med den utredning som Statens haverikommission gör. Kommissionen besökte också olycksplatsen på lördagen, utredningen väntas starta i mitten av nästa vecka. Olycksbussen bärgades sent på fredagskvällen och har förts till ett garage i Örebro i väntan på utredning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.