Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förundersökning inledd mot riksdagsledamoten

Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (L). Foto: Magnus Fröderberg

En förundersökning om misstänkt bedrägeri inleds mot riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (L). 

– Med hänsyn till sekretess kan jag inte berätta vad som ligger till grund för mitt beslut att inleda förundersökning, eftersom det skulle riskera att skada brottsutredningen, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck vid Särskilda Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. 

Det var i början av mars som tidningen Aftonbladet avslöjade att riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl hyrt en bostadsrätt från sin make som övernattningslägenhet och samtidigt plockat ut den maximala ersättningen från riksdagen för denna.

Vice överåklagare Bengt Åsbäck har nu beslutat att inleda en förundersökning, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten. 

– Med hänsyn till sekretess kan jag inte berätta vad som ligger till grund för mitt beslut att inleda förundersökning, eftersom det skulle riskera att skada brottsutredningen. Av samma skäl kan jag heller inte berätta vilka utredningsåtgärder som nu inledningsvis ska vidtas, säger han.

Carlsson Löfdahl lämnade Liberalerna

Emma Carlsson Löfdahl meddelade för två veckor sedan att hon lämnar Liberalerna och blir politisk vilde i riksdagen.

”Jag tänker inte låta mig tvingas bort från riksdagen pga ett mediadrev och ett fegt parti som inte orkar hålla emot när det stormar”, skrev hon på Facebook.

Liberalernas gruppledare i riksdagen, Christer Nylander, har uppmanat henne att lämna riksdagen.

– Emma Carlsson Löfdahl måste ta konsekvenserna av sitt agerande och lämna sitt riksdagsuppdrag. Det handlar inte om ett regelverk, utan om brist på förtroende.