Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fortsatta protester i Ukrainas huvudstad

Enligt uppgifter ska specialstyrkor ha omringat tv-huset i Kiev där stora protester fortfarande pågår.Foto: TT

Misstanken om att Ukraina och Ryssland gjort upp om en tullunion gödde lördagens protester i Kiev. Demonstranterna var ute sjunde dagen i rad och på söndagen väntas upp mot 300 000 samlas.

Ilskan bland oppositionen över att president Viktor Janukovytj för en vecka sedan vände EU ryggen har fått ytterligare bränsle, då presidentkansliet meddelade att Janukovytj i fredags träffat den ryska presidenten Vladimir Putin för att diskutera ett strategiskt partnerskap mellan de två länderna.

Trotsade ovädret

Regeringarna i Kiev och Moskva dementerade att Janukovytj och Putin diskuterade en tullunion. Men det hindrade inte tusentals demonstranter att trotsa intensivt snöande och hårda vindar i sin kamp för att Ukraina i stället ska vända sig till väst och EU. Protesten på Självständighetstorget gick lugnt till.

Sjöngoch spelade

Ett par hundra demonstranter stod utanför Janukovytjs kontor i Kiev, dit de fraktat ett blåmålat piano med de gula EU-stjärnorna på. Man sjöng och spelade för kravallpoliserna framför byggnaden.

Tv-huset omringades av poliser

Ett hundratal polismän omringade tv-huset i Kiev, rapporterade lokala medier på nätet. Tre bussar med kravallpoliser blockerade byggnaden som förutom statstelevisionen även inrymmer Ukrainas radio, enligt kyivpost.com. Enligt ett uttalande från inrikesdepartementet skyddade poliserna tv-huset mot demonstranter, som sades ha hotat att stoppa sändningarna.

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Byggde sina förmögenheter från grunden • ”Tajmingen var helt rätt då”

Obehöriga äga ej tillträde: Här är Sveriges första gated community

Innanför muren på småländska idyllen: “Vill inte ha folk som kör in här”

Studien visar: Fel att gå 10 000 steg om dagen

Forskaren: ”Viktiga och bra resultat”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.