Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fortsatta protester i Paris: ”Kommer för att förstöra”

Polis och demonstranter drabbar samman i Paris.

Sammandrabbningar mellan polis och demonstranter har skett i Paris i och med att tiotusentals människor i den franska huvudstaden protesterar mot regeringens omstridda lag som höjer pensionsåldern, rapporterar AFP.

Minst 22 personer hade vid tisdagseftermiddagen gripits i Paris, meddelar stadens polis.

Den franske inrikesministern Gérald Darmanin förklarade inför protesterna inleddes att 13 000 personer ur landets säkerhetsstyrkor skulle sättas in under dagen. Av dessa 5 500 bara i Paris. Den massiva insatsen motiverades av att det föreligger ”en stor risk för den allmänna ordningen” på grund av protesterna.

Enligt honom kan över 1 000 ”radikala” bråkmakare, vissa från andra länder, utnyttja planerade fredliga marscher.

”De kommer för att förstöra”

– De kommer för att förstöra, för att skada och för att döda poliser. Deras mål har inget att göra med pensionsreformer, säger han.

Under dagen kom uppgiften att Paris sophämtare denna vecka avslutar sin tre veckor långa strejk i den franska huvudstaden. Men inte för att ge upp, utan för att man enligt det vänsterradikala facket CGT på så vis möjliggör samordning med andra grupper ”så att vi kan gå ut i strejk ännu starkare igen”.

Tidigare under dagen samlades strejkande järnvägsanställda med flaggor och handbloss och blockerade järnvägsspår vid en av Paris största järnvägsstationer Gare de Lyon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.