Demonstrationer i Myanmar har avlöst varandra sedan Aung San Suu Kyi, ledare i landet, fängslades av militären den 1 februari. Hon sitter fortfarande i husarrest.
Kort efter statskuppen uppgav militären att makten överlämnats till befälhavaren Min Aung Hlaing. Något som fått demonstranter att gå ut på gatorna.
Militären har svarat demonstranterna med militärpropaganda på statskontrollerade kanaler och en total nedstängning av landets internet.
Trots det har människor gått ut på gatan för att visa sitt missnöje över kuppen, något som resulterat i att över 50 personer mist sina liv efter att militären öppnat eld, skriver The Guardian.
FN-sändebudets uppmaning: Hur mycket mer kan vi tillåta?
Flera ledare runtom i världen har fördömt militärkuppen och uppmanat landet att släppa Aung San Suu Kyi.
Och nu vill FN:s speciella sändebud i Myanmar att FN:s säkerhetsråd vidtar åtgärder för att sätta stopp för våldsamheterna i landet.
– Hur mycket mer kan vi tillåta militären i Myanmar att komma undan med?, sa FN:s sändebud Christine Schraner Burgener under ett stängt möte med säkerhetsrådet enligt Reuters.
Hon fortsatte:
– Det är avgörande att detta råd är beslutsamt och överens om att sätta säkerhetsstyrkorna i beredskap och stå tillsammans med folket i Myanmar, för att visa stödet efter valresultatet i november.
Enligt The Guardian har talespersoner för militärjuntan vägrat att ge en kommentar på uttalandet.
Men under lördagen, bara några timmar efter att FN-sändebudet uppmanat FN att ingripa mot militären, avfyrade Myanmars styrkor tårgas och chockgranater mot demonstranterna.