Tågen är försenade. Trafiken ska rulla normalt först klockan 18 på måndag, enligt Trafikverket. Foto: Tommy Pedersen
Tågen är försenade. Trafiken ska rulla normalt först klockan 18 på måndag, enligt Trafikverket. Foto: Tommy Pedersen

Fortsatt kraftiga tågproblem

Publicerad
Uppdaterad
Resenärer kan räkna med förseningar på uppemot tre timmar.
Läget för tågtrafiken genom Östergötland och Södermanland är lika illa i dag som i går. Resenärer som ska ta sig mellan Stockholm och södra Sverige kan, enligt SJ, få räkna med förseningar på uppemot tre timmar.
All tågtrafik leds om via Västergötland sedan kraftiga skyfall slagit ut det teknikhus i Östergötland som styr trafiken och tåginformationen. Enligt Trafikverkets prognos ska tågtrafiken rulla normalt först klockan 18 på måndag.

"Håll er informerade"

Tågtrafikanter ombeds att hålla sig informerade via tågbolagens hemsidor.
– Det är rejäla förseningar och därför är det väldigt bra att ha god marginal om man har tider att passa, säger Thomas Pihl, pressinformatör på Trafikverket.
Teknikhuset som badade i vatten efter de kraftiga skyfallen har tömts och arbetet med att reparera vattenskadad teknik pågår.
TT: Är det här en stor trafikhelg?
– Nej, det är det inte. Det är semestertid och helg. Det här är inget man önskar, men om det ska inträffa är det den rätta tiden på året, säger Mårten Dunér, presstalesman på SJ.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag