Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förtroendet för Busch störtdyker i mätning

Förtroendet för KD-ledaren Ebba Busch rasar i en mätning av Dagens Nyheter/Ipsos. Det är det största förtroendetappet som Ipsos har uppmätt.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch tappar i förtroendemätning.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT

Förtroendet för KD-ledaren Ebba Busch rasar i en mätning av Dagens Nyheter/Ipsos.

Det är det största förtroendetappet som Ipsos har uppmätt.

Den senaste tiden har Ebba Busch fått kritik för sin hantering av hustvisten.

Raset kommer efter en uppmärksammad hustvist. I oktober förra året kunde Expressens Leif Brännström avslöja att Ebba Busch låg i fastighetsbråk med Esbjörn Bolin. Sedan dess har turerna varit många.

På onsdagens polisanmäldes KD-ledaren för förtal efter att ha skrivit att Bolins ombud är dömd för brott. På tisdag nästa vecka ska Ebba Busch och Esbjörn Bolin mötas i Uppsala tingsrätt för en muntlig förhandling om fastighetsbråket.

Andelen väljare som har mycket eller ganska stort förtroendet för KD-ledaren har gått ner från 34 procent till 22 procent. Den senaste gången som DN/Ipsos mätte partiledarnas förtroende var i april i fjol.

– Vi har inte sett ett större tapp mellan två mätningar för en partiledare under de 21 år som vi har mätt förtroendet, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till DN.

Ebba Busch har ändå större förtroende än MP:s Per Bolund (12) och Märta Stenevi (6), V-ledaren Nooshi Dadgostar (11) och L:s Nyamko Sabuni (8). Stenevi och Dagostar är båda nya som partiledare. Högst förtroende hade statsminister Stefan Löfven som fick 39 procent, en nedgång med 5 procentenheter.

I Expressen/Sifos senaste undersökning var siffran för Ebba Busch 24 procent, 2 procentenheter mindre än den tidigare mätningen.

Se Ebba Busch medverka i SVT:s ”30 minuter”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.