Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Försvunnen Picasso kan finnas hos Imelda Marcos

Imelda Marcos, fru till Filippinernas förre diktator Ferdinand Marcos, och mamma till den nyss valde presidenten Ferdinand ”Bongbong” Marcos Junior.
Foto: TED ALJIBE / AFP TT NYHETSBYRÅN

Skymten av vad som kan vara en försvunnen målning av Pablo Picasso har synts ovanför soffan hemma hos Imelda Marcos, fru till Filippinernas förre diktator Ferdinand Marcos, och mamma till den nyss valde presidenten Ferdinand ”Bongbong” Marcos Junior.

Bilder på den nyvalde presidenten under ett besök hemma hos sin mamma visar hur hon har Picassos ”Femme Couche VI” – eller möjligen en kopia av densamma – hängande ovanför soffan, skriver T he Guardian. Marcos Juniors presstalesperson Vic Rodriguez valde att inte svara när han fick frågor om målningens äkthet under en presskonferens.

Presidentparet Ferdinand och Imelda Marcos uppskattas ha plundrat statskassan på stora summor under sin tid. Den aktuella Picassomålningen skulle ha tagits i beslag av den filippinska regeringen 2014, men den tidigare valkommissionären Andres Bautista, har uppgett för vinnaren av Nobels fredspris, journalisten Maria Ressa, att han tror att den målningen som beslagtogs då var falsk.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.