Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Försvunnen man i Umeå – nu kallas hemvärnet in

Mannen försvann i Umeå i onsdags. Foto: Google maps

Hemvärnet och andra frivillighetsorganisationer kallas in i sökandet efter en man i 20-årsåldern som försvann i Umeå i onsdags.

Det skriver Västerbottens-Kuriren.

På midsommarafton trappas sökandet upp ytterligare.

Halv sju på torsdagskvällen avslutade räddningstjänsten sin del av sökandet längs Umeå älv efter mannen – dock utan resultat.

Polisen fortsätter däremot att leta efter honom.

– Just nu använder vi en del civila resurser, och ganska mycket polisiära resurser. Det fortsätter under natten (till midsommarafton), säger Ola Säveskog, EFP-sakkunnig hos polisen, till VK.

EFP uttyds Efterforskning av försvunna personer och bygger på Managing Search Operations (MSO), en arbetsmetod utvecklad i Nordamerika och Storbritannien. 

Flera frivillighetsorganisationer kallas in

På midsommaraftons morgon ökas insatsen i sökandet med hemvärnet och andra frivilligorganisationer. Fjällräddare ska också delta.

– Tanken är att vi ska fylla på med nya resurser; hemvärn och andra frivilligorganisationer som Missing people, säger Ola Säveskog till VK.

Mannen som är i 20-årsåldern försvann i området kring Röbäck i Umeå. Under onsdagskvällen och natten mot torsdagen pratade polisen med anhöriga, och sökte utan framgång i närområdet.

Polisen misstänker i nuläget inget brott. Man har även valt att kalla in Sjöfartsverkets räddningshelikopter och haft ett antal hundpatruller i sökandet. 

Polisen: Angelägna om att hitta mannen

Polisen vill ha in tips och iakttagelser från allmänheten, och har därför gått ut med signalement på mannen:

Han är cirka 170 cm lång, har smal kroppsbyggnad och mörkt lockigt hår. Han var troligen klädd i grå mjukisbyxor, t-shirt och klarblå joggingskor.

– Vi är angelägna om att hitta honom och vi behöver allmänhetens hjälp i det arbetet, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén och fortsätter:

– Vi hoppas kunna få det. Av människor som har sett honom eller vet någonting. Vi behöver hjälp, på så sätt kan vi koncentrera vårt arbete kring platser han har setts på, säger Liv Fahlén.