Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Försvunnen kvinna död – fördes med flod i 30 mil

Kraftiga skyfall drabbade västra Tyskland i mitten av juli.
Foto: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

En kvinna som anmälts försvunnen efter floderna som drabbade västra Tyskland i juli har nu hittats död i Rotterdam, rapporterar RTÉ.

Kroppen ska ha åkt med floden Rhen i 30 mil.

Kvinnans kropp ska ha hittats i Rotterdam, Nederländerna för ett par veckor sedan. Det var först i slutet av september som utredare med hjälp av DNA förstod att kroppen tillhörde en kvinna som tidigare rapporterats försvunnen efter det starka regnovädret i Tyskland, Belgien och Nederländerna i somras.

Enligt tysk polis har kroppen troligtvis transporterats med floden Rehn omkring 30 mil och över Nederländernas gräns, skriver RTÉ.

Det stora regnfallet som slog ner i juli svepte med sig flera bostäder och annan viktig infrastruktur. Rekonstruktionsarbetet pågår än i dag tre månader efter katastrofen. Flera personer står fortfarande utan sina hem, rapporterar RTÉ.

Fallet gör att 182 personer beräknas ha dött av katastrofvädret. Två personer är fortfarande rapporterade försvunna.

Arbetet kan dröja månader

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.