Försvunnen fyraårig flicka har anträffats

Publicerad

Polisen sökte under söndagen en 4-årig flicka som försvunnit från sin mamma i Enköping.

Flickan försvann vid klockan 11 på söndagen – men efter en och en halv timme hade hon hittats igen.

Flickan sågs senast på Torggatan i Enköping när hon försvann. Flera patruller började snabbt söka efter henne.

– Vi söker just nu med både polis, mc-polis och vi har kontaktat bussar och taxibilar för att försöka få ut så mycket ögon som möjligt, sa Daniel Winge vid polisens presstjänst under sökarbetet.

Flickan hittad

Och så, strax innan 12.30, meddelade polisen att flickan hade hittats.

– Flickan anträffads 200 meter bort från den plats där hon försvann i höjd med katolska kyrkan i Enköping, och var välbehållen, säger Daniel Winge.

Det finns enligt polisen inga misstankat om brott, utan flickan hade av okänd anledning tappat bort sin mamma.

För att underlätta i arbetet gick polisen ut med ett signalement på den fyraåriga flickan. Hon var, vid försvinnandet, klädd i kort blå klänning, mörkblå tröja med ljusare foder och ljusa aprikosfärgade skor.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag