Försvunna mannen i Orsa ringde polisen

Publicerad

Polisen och Missing people har förgäves sökt efter försvunne Håkan Karlsson, 40, från Orsa.

Nu har han själv ringt upp polisen.

– Vi släppte det här när vi fick kontakt med honom eftersom han inte är försvunnen längre, säger Göran Nilsson, pressinformatör vid polisen i Dalarna.

Spaningarna efter försvunne Håkan Karlsson, 40, från Orsa, drog i gång på kvällen den 4 december.

Sambon hade då larmat polisen efter att den 40-årige jägaren inte kommit hem efter att han gav sig ut i skogen vid sjutiden på morgonen för att spåra räv.

"Inte nödställd"

Sedan dess har polisen sökt efter den försvunne mannen med helikopter. Organisationen Missing people har engagerat frivilliga i att gå skallgång i skogen där han försvann. Fram till på måndagseftermiddagen var spaningarna fruktlösa:

– Strax efter två på eftermiddagen ringde han till polisen i Mora. Han talade om att han inte är nödställd, och att han i princip inte vill ha något med oss att göra i nuläget. Polismannen som svarade i telefonen ställde ett antal frågor till honom, och känner att det är mycket troligt att det är 40-åringen som ringde, säger Bo Eriksson, polisens talesperson i Dalarna, till Expressen.se.

I och med att mannen själv har hört av sig valde polisen att lägga ner ärendet.

– Vi har bedömt att han inte svävar i någon fara och då är det inget ärende för polisen. Vi släppte det här när vi fick kontakt med honom, säger Göran Nilsson.

Polisen misstänker inte att mannen utsatts för något brott.

 

 

Erik Paulsson Rönnbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag