Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvarsmaktens jakt – svaret om Deniz, 31

Skulle ut på en löprunda – har inte synts till sen dess.
Deniz Arda är försvunnen sedan 13 november.
Foto: Privat
Polisen samarbetar med flera myndigheter och Missing people i ärendet.
Foto: Deniz Arda
Bild från sökinsatsen.
Foto: Försvarsmakten

Polisen samarbetar med Missing people och flera myndigheter för att hitta Deniz Arda, 31.

Nu berättar även försvaret om sitt sökande.

– Vänner och kolleger från runtom i hela Försvarsmakten har anslutit sig till sökandet och avsatt all sin lediga tid åt att leta efter Deniz, säger överste Patrik Gardesten, chef för Amfibieregementet.

Yrkesmilitären Deniz Arda är försvunnen sedan 13 november. Teorin är att han då skulle ut på en lång löprunda i Stockholmsområdet.

– Vi har fortfarande inte mycket att gå på vad gäller område. Nu gäller det att försöka krympa möjligheterna, säger Therese Haugen vid Missing people.

Efter en större insats i helgen jobbar man med att sammanställa all GPS-data som samlats in. Samtidigt är flera frivilliga ute och söker på aktuella platser.

– Under onsdagen kommer vi också ha ett antal sökhundar ute för att fortsätta täcka områden, säger Therese Haugen.

Deniz chef: ”Fruktansvärd ovisshet”

Överste Patrik Gardesten är chef för Amfibieregementet, dit Deniz Arda tillhör. Han säger i ett uttalande att vänner till Deniz Arda inom Försvarsmakten har avsatt all ledig tid till att leta efter kollegan.

– Den starka gemenskap och beslutsamhet som finns för att hitta Deniz, såväl inom organisationen som hos allmänhet och olika frivilligorganisationer, är oerhört engagerande och berör, säger han och fortsätter:

– Sökandet fortsätter genom polis, frivilligorganisationer, vänner och kolleger. Våra tankar går oavkortat till Deniz familj och nära anhöriga som just nu tvingas leva i en fruktansvärd ovisshet över vad som kan ha hänt.

Polisen samverkar med flera myndigheter

Polisen har inlett en förundersökning om människorov och arbetar på flera sätt för att karlägga Deniz Arda.

– Ett av uppdragen är att titta på sökområden och föra dialog med Missing people, säger Åsa Vallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Bistår Säpo eller Must i utredningen?

– Det är en del av förundersökningen, hur vi arbetar och vilka vi samarbetar med. Men jag kan bekräfta att vi samarbetar med flera olika myndigheter.

Se också: 

Missing People om sökandet efter försvunna Deniz Arda.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.