Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator

Försvarets blodiga film om angrepp på Sverige: ”Aktuell i dag”

Premium: Svenska poliser mejas ned med automateld, en Viggenpilot och hans fru mördas i sin villa – och en kvinna sticks ihjäl i sin bil med en vass stålkam.

I en film full med blod, våld och action beskriver Försvaret hur främmande makt förbereder en invasion av Sverige.

– Filmen var en pedagogisk ögonöppnare, säger Patrik Oksanen, senior fellow på tankesmedjan Frivärld och ledamot av Krigsvetenskapsakademien.

Mot bakgrund av kriget i Ukraina och det spända läget i Europa är den 35 år gamla filmen – som sågs av massor av svenskar – mer aktuell än någonsin, anser regissören Nils-Eric Renske.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.