Nu har du chansen att bli försvarets Claes Elfsberg. Foto: Robert Eklund
Nu har du chansen att bli försvarets Claes Elfsberg.  Foto: Robert Eklund

Försvaret vill ha dig –
som nyhetsankare

Publicerad

Är du skådis?

Kan du spela engelskspråkigt nyhetsankare eller ettrig nyhetsreporter?

Då kan du få jobb - av Försvarsmakten.

I skiftet mars/april ska en stor militärövning hållas i Enköping.

Ett viktigt moment: Att hantera mediernas frågor under den fiktiva FN-insatsen.

Men många av deltagarna kommer från utlandet - och därför söker nu Försvarsmakten engelskspråkiga skådisar som ska kunna spela nyhetsankare, kameramän och reportrar.

"Inga speciella krav"

Uppdraget är att agera som journalist för att försvarspersonalen ska tränas i mediahantering, bland annat med hjälp av fiktiva nyhetssändningar

– Det finns inga speciella krav utanför vad som framgår i annonsen. Både frivilliga, skådespelare och mediafolk är välkomna att söka rollerna. Inspelning är planerad till några dagar i februari, säger Carl Edelhjelm, ansvarig för media i övningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag