Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvaret: Förminskade inte alls pandemins allvar

Här bryts sex coronaregler under Trumps valmöte.
Ett läckt telefonsamtal avslöjade nyligen att Trump erkände att han förminskade pandemins allvar i början.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Nu försvarar sig Trump och säger att han snarare ”förstorade upp det”.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Sedan pandemins utbrott har USA högst smitto- och dödstal i världen kopplade till coronaviruset. 

Kritiken mot president Donald Trump har inte varit nådig, och under tisdagen fick han svara på frågan om varför han förminskade pandemin i våras. 

– Jag förminskade det inte, jag förstorade faktiskt upp det på många sätt, sett till handling, säger Donald Trump enligt ABC News

Med över 200 000 döda och närmare sju miljoner aktiva smittofall toppar USA listan över världens värst drabbade land när det kommer till covid-19. Under hela pandemin har Trumps politiska motståndare varit kritiska mot presidentens hantering av den, som de menar varit bristfällig. 

– Vi har gjort ett fantastiskt jobb och med en snabbhet som aldrig tidigare skådats, sa Trump om USA:s coronahantering så sent som förra veckan. 

Under tisdagen fick Trump svara på frågor från väljare som inte delade den uppfattningen. En av frågeställarna var kritisk till att Trump ”bagatelliserade en pandemi som var känd för att skada låginkomstfamiljer och minoritetssamhällen”, rapporterar ABC News

– Jag förminskade det inte, jag förstorade faktiskt upp det på många sätt, sett till handling. Jag handlade väldigt starkt, säger Trump, som samtidigt pekade på reserestriktionerna som infördes gentemot Kina i februari och mars. 

– Oavsett om du kallar det ”talang” eller ”tur”, så var det väldigt viktigt. Vi räddade massa liv när vi gjorde det, fortsatte Trump. 

Demokraterna: ”Misslyckat ledarskap”

Med två månader till det amerikanska presidentvalet har temperaturen mellan den sittande presidenten och demokraternas utmanare, Joe Biden, höjts. 

Biden har vid flertalet tillfällen stämt upp i kritik gentemot Trumps hantering av coronaviruset, och senast svarade Trump med att anklaga demokraterna för att försöka använda coronapandemin till att stjäla valet.  

Talespersonen för Bidens presidentkampanj, Andrew Bates, anklagade tidigare i september Trumps ”misslyckade ledarskap” för att ha förvärrat krisen, i ett uttalande till Fox News.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.