Försvann på annandagen – nu vädjar familjen

På annandagen försvann 21-åriga Sophie från sitt familjehem.
Foto: Facebook
Nu vädjar familjen till sin dotter.
Foto: Facebook

På annandagen försvann 21-åriga Sophie från sitt föräldrahem.

Det sista spåret av henne är en mystisk bild från en övervakningskamera vid havet.

Under fredagen tvingades en sökinsats att ställas in på grund av att arrangören inte kunde garantera volontärernas säkerhet.

– Sophie, kom hem, vi vill bara få hålla om dig, säger hennes pappa i ett tårfyllt filmklipp.

Pappan till studenten Sophie Smith har vädjat till sin försvunna dotter att komma hem.

Enligt polisen har den 21-åriga kvinnan troligtvis försvunnit i havet utanför Norfolk, England, rapporterar the Daily Mail och flera andra brittiska medier. Historien har skakat landet under julhelgen och mellandagarna. 

Men pappan Martin Knowles vägrar ge upp hoppet om att hans dotter fortfarande lever och i ett filmklipp talar han direkt till henne:

– Sophie, kom bara hem. Din mamma älskar dig, jag älskar dig. Vi vill bara få hålla om dig. Oroa dig inte för något, bara kom hem. 

Fångades på mystisk övervakningskamera

Polisen har material från en övervakningskamera som fångar Sophie när hon rör sig mot havet.

Det är det sista spåret i sökandet. 

– Vi har noggrant sökt efter Sophie och undersökt flera olika scenarier men tyvärr har det inte förekommit några bekräftade iakttagelser av henne eller någon kontakt sedan hon lämnade sitt hem, säger Will Drummond, utredare vid polisen.

Hon försvann vid tretiden på natten och Will Drummond uppmanar allmänheten i området att kolla till sina skjul och uthus för att upptäcka henne om hon blivit desorienterad och lagt sig för att sova någonstans. 

Polisen har också tagit kontakt med lokala sjukhus.

Sökinsats tvingas ställa in

Enligt polisen minskar chanserna att hitta henne vid liv ju längre tid som går.

Under fredagen tvingades en sökinsats att ställas in. Dussintals frivilliga skulle ha samlats på stranden vid 11-tiden – men på grund av säkerhetsrisker fick de stanna hemma.

Emma Gallagher är ansvarig för insatsen och meddelade att hon blåst av insatsen på Facebook:

"På grund av vädret under morgonen måste jag tyvärr ställa in sökningen tills vidare. 

Det är mitt ansvar att tänka på volontärernas säkerhet och med den senaste tidens klippras vid kusten och tidvatten är jag inte helt övertygad. Om en olycka inträffar så är det mitt ansvar. 

Jag hoppas att alla förstår att jag vill hitta Sophie lika mycket som alla andra, men jag kan inte utsätta människor för fara. Om någon bestämmer sig för att leta ändå råder jag dig att vara väldigt försiktig", skriver hon.

Helikopter söker på stränderna

Experter har undersökt tidvattnet och räknat ut den plats där hennes kropp troligtvis skulle spolas i land om hon hamnat i vattnet. 

Med hjälp av informationen har kustbevakningen inlett en insats längs den aktuella kuststräckan som ligger mellan Lowestoft, Suffolk, och Winterton-on-Sea, Norfolk.

Helikopter har också satts in i sökandet efter Sophie. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.