Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första muslimska homobröllopet i Storbritannien

Nu har Jared och Sean gift sig – iklädda traditionella muslimska kläder. Deras respektive familjer och vänner var med på bröllopet. Foto: / Caters News Agency

För två år sedan såg Sean Rogan, 19, en man som satt och grät på en bänk och gick fram och tröstade honom. 

Mannen på bänken, Jared Choudhury, 24, är homosexuell och muslim – och övervägde att ta sitt liv. 

Nu har Sean och Jared gift sig – i Storbritanniens första muslimska homobröllop.  

Det är tidningen Daily Mail som skriver om det ovanliga bröllopet mellan Jared och Sean. Jared Choudhury, som är uppvuxen i ett traditionellt muslimskt hem i Storbritannien, har alltid känt sig som familjens svarta får. 

Han har blivit mobbad under hela sin uppväxt och har känt att han inte passar in. 

– Jag minns att jag kände mig fången. Det pågick i skolan, folk spottade på mig, tömde sopkorgar över mig, kallade mig gris och de andra muslimerna skrek "harum" – vilket är en väldigt elak förolämpning på mitt språk, säger Jared Choudhury till tidningen. 

Blev trakasserad av andra muslimer

Under en period försökte han ändra sin sexuella läggning genom att ha en flickvän och umgås i andra sociala kretsar. Han åt medicin och åkte på en pilgrimsresa till Saudiarabien och Bangladesh – men situationen blev bara värre. 

Andra muslimer gav sig på honom utomhus och sprayade ordet "bögjävel" på hans ytterdörr. Den moské som Jared besökt i 15 år ville inte längre släppa in honom. 

"Han gav mig hopp när jag mådde som sämst"

För två år sedan övervägde Jared Coudhury att ta sitt liv. Han satt och grät på en bänk i Darlaston i England när Sean kom fram.

– Sean kom över och frågade om jag var okej. Han gav mig hopp när jag mådde som sämst och har stått vid min sida hela vägen, berättar Jared Choudhury för Daily Mail. 

– Jag hade utstått elaka attacker från muslimska pojkar och min moské sa att icke-muslimer inte var välkomna. Jag försökte ta mitt liv och så träffade jag Sean. Bostadsföreningen skaffade oss ett hus på en vecka och vi har bott tillsammans sedan dess. Jag friade på Seans födelsedag förra året, fortsätter han.

Gifte sig i traditionella muslimska kläder

Nu har Jared och Sean gift sig – iklädda traditionella bengaliska kläder. Enligt Daily Mail är det här första gången en muslimsk homosexuell man gifter sig i Storbritannien. 

Jareds och Seans respektive familjer och vänner var med på bröllopet i rådhuset i Walsall. 

– Min mamma har alltid stöttat mig. Utan henne hade jag inte varit här i dag. Det var fantastiskt att båda våra familjer var med. Vi kommer väldigt bra överens, säger Jared Choudhury. 

Sean kan konvertera till islam

Han berättar vidare att Sean funderar på att konvertera till islam. Samtidigt tror han att det skulle bli svårt för dem att finna en moské att gå till.

– Vi skulle inte vara välkomna vid några moskéer. Jag har hört om en liberal moské i Berlin som nyligen öppnat där de är mycket mindre traditionella. Det låter fantastiskt. Jag vill verkligen besöka den och önskar att vi hade något liknande här, säger Jared Choudhury till Daily Mail. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.