”Första damernas” lek på stranden innan toppmötet

Få koll på de viktigaste hållpunkterna under fredagen.
Carrie Johnson och Jill Biden leker med Wilfred på stranden.
Foto: SIMON DAWSON/ UPI/ SHUTTERSTOCK
På Jill Bidens rygg stod ordet ”Love”
Foto: SIMON DAWSON/UPI/SHUTTERSTOCK / SIMON DAWSON/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Melania Trumps omtalade jacka.
Foto: ANDREW HARNIK / AP/ TT

Här roar sig Jill Biden och Carrie Johnson på stranden i Cornwall.

De båda ”första damerna” passade på att leka med Carrie Johnsons ettåriga son innan G7-mötet drar i gång på fredagen.

Samtidigt fick Jill Bidens blazer mycket uppmärksamhet: Är det en känga till Melania Trump?

Efter att ha lärt känna varandra över en kopp te gav sig USA:s och Storbritanniens ”first ladies” – Jill Biden och Carrie Johnson – ut på stranden i vackra Cornwall.

Bilderna från stranden visar hur de leker med Carrie och Boris Johnsons ettåriga son Wilfred och doppar fötterna i det kalla vattnet. 

Carrie Johnson delar med sig av strandleken på sitt privata Instagram-konto, där hon enligt the Sun skriver: ”Underbart att tillbringa lite tid den här eftermiddagen med Dr Jill Biden vid Carbis Bay. Vi doppade till och med våra tår i vattnet. Vackert men iskallt!”

På Twitter delar även Jill Biden med sig av dagen på stranden. ”Det var underbart att tillbringa tid med Carrie Johnson och hennes son Wilfred i dag. Den speciella relationen fortsätter”, skriver hon och syftar på den av Churchill myntade frasen om förhållandet mellan Storbritannien och USA.

https://twitter.com/FLOTUS/status/1403063134802296835

Känga till Melania Trump?

Jill Biden fick också stor uppmärksamhet för sitt val av kläder – som av många tolkas som en känga till hennes företrädare Melania Trump. På ryggen på den svarta blazern stod skrivet ordet ”Love”.

– Vi för med oss kärlek från Amerika. Det här är ett globalt möte och vi försöker skapa enighet i världen och jag tycker att det är viktigt nu att alla känner enighet och har en känsla av hopp efter det här pandemiåret, kommenterade Jill Biden sitt klädval.

Det hindrade inte spekulationerna. Var det inte – egentligen – en blinkning åt Melania Trump och hennes kritiserade jacka med orden ”I really don't care. Do U?”. En jacka som hon bar samtidigt som hon besökte flyktingbarn som separerats från sina föräldrar vid gränsen i Texas. De till synes hårda orden i sammanhanget förklarades senare med att de var riktade mot ”vänstermedia” som kritiserade henne. 

Fruns viskning under Bidens tal: ”Ursäkta?”

Minns du dessa bilder under Joe Bidens tal efter valet i november.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.