Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första bilden på Ghislaine Maxwell inifrån häktet

Ghislaine Maxwell hade svenska kontakter
Nya fotografiet på Ghislaine Maxwell taget inne i häktet.
Domstolsskiss föreställande Ghislaine Maxwell.
Foto: ELIZABETH WILLIAMS / AP TT NYHETSBYRÅN
Ghislaine Maxwell.
Foto: DAN HERRICK / ZUMA PRESS/IBL

Här är första bilden på sexbrottsmisstänkta Ghislaine Maxwell inifrån häktet.

Maxwell har en blåtira på fotografiet – och hävdar att hon inte vet hur hon fick den, rapporterar Fox News.

Societetskvinnan Ghislaine Maxwell, 59, som greps förra sommaren, har tidigare åtalats för att ha rekryterat unga flickor som utnyttjades sexuellt av miljardären och sexbrottslingen Jeffrey Epstein. De nya åtalspunkterna som hon ställdes inför för en månad sedan gäller för första gången sextrafficking.

Maxwell har hela tiden nekat till brott, kallar förhållandena i Brooklyn-häktet ”helvetiska” och har fyra gånger utan framgång försökt bli frisläppt mot borgen. Domaren anser att risken att Maxwell försöker undfly rättvisan är stor.

Maxwell vet inte hur hon fick blåtiran

Maxwells advokat presenterade ett nytt fotografi på Ghislaine Maxwell under domstolsförhandlingen tidigare i veckan, det första på Maxwell inifrån fängelset. Maxwell har en blåtira på bilden. När fängelsepersonalen frågade hur hon hade fått blåtiran svarade Maxwell att hon inte visste.

”Maxwell har blivit allt tveksam när det gäller att ge vakterna information för att hon fruktar hämnd eller disciplinära åtgärder”, skriver Maxwells försvarsadvokat Bobbi Sternheim enligt domstolsdokumenten.

Sternheim kräver att personalen ska sluta kontrollera varje kvart att Maxwell fortfarande andas och spekulerar att blåtiran i själva verket kan ha orsakats av kontrollerna när Maxwell skyddar ögonen mot ficklampans sken.

Rättegången mot Maxwell är planerad att ta sin början i juli.

Kvinnorna vittnar om Jeffrey Epsteins övergrepp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.