Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försökte ta sig in till den skjutna flickan

Flera personer försökte under natten ta sig in på sjukhuset i Birmingham där den 14-åriga pakistanska flickan som sköts av talibaner vårdas, uppger Sky News.

Personerna, som utgav sig för att vara familjemedlemmar, greps på sjukhuset.

– Vi tror att det handlar om människor som är allt för nyfikna, säger Dave Rossner, medicinsk chef på sjukhuset i Birmingham, till Sky News.

Malala Yusufzai, som arbetar för flickors rätt att gå i skolan, sköts av talibaner i Pakistan och vårdas sedan på måndagen på Queen Elizabeth - sjukhuset i Birmingham, Storbritannien. Under natten mot tisdagen uppges flera personer som utgav sig för att vara familjemedlemmar ha dykt upp på sjukhuset. Men sjukhusledningen blev misstänksam och larmade polisen, som grep besökarna på plats.

"Väldigt nöjda"

Dave Rosser, medicinsk chef på sjukhuset, säger till Sky News att gripandet var "irriterande", men att flickan aldrig var i fara.

– Vi tror inte att det finns något hot mot hennes säkerhet, utan vi tror att det handlar om människor som är allt för nyfikna, säger Rossner.

Enligt honom mår Malala Yusufzai bra.

– Vi är väldigt nöjda med de framsteg hon gör, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.