"Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid". Så rubriceras en motion till Övertorneå kommun, rapporterar Västerbottens-kuriren. Foto: Yeko Photo Studio / YEKO PHOTO STUDIO"Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid". Så rubriceras en motion till Övertorneå kommun, rapporterar Västerbottens-kuriren. Foto: Yeko Photo Studio / YEKO PHOTO STUDIO
"Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid". Så rubriceras en motion till Övertorneå kommun, rapporterar Västerbottens-kuriren. Foto: Yeko Photo Studio / YEKO PHOTO STUDIO
Fullmäktigeledamoten Per-Erik Muskos (S) i Övertoneå kommun står bakom förslaget. Foto: Norrbotten.SeFullmäktigeledamoten Per-Erik Muskos (S) i Övertoneå kommun står bakom förslaget. Foto: Norrbotten.Se
Fullmäktigeledamoten Per-Erik Muskos (S) i Övertoneå kommun står bakom förslaget.  Foto: Norrbotten.Se

Förslag: Låt personal ha sex på arbetstid

Publicerad

"Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid". Så rubriceras en motion till Övertorneå kommun, rapporterar Västerbottens-kuriren. Det är fullmäktigeledamoten Per-Erik Muskos (S) som står bakom förslaget.

I motionen skriver han att kommunen lider av födelseunderskott. Han formulerar sig som att "detta gör att barnafödande bör uppmuntras. Då sex dessutom är en ypperlig motionsform med dokumenterade positiva effekter för välbefinnande bör kommunen slå två flugor i en smäll och uppmuntra personalen till att nyttja sin friskvårdstimme till att gå hem och ha sex med sin partner."

"Tycker man ska ta tillfället i akt"

– Jag tycker att man ska ta tillfället när man har en extra timme, kanske utan barn hemma och så, säger han till TT.

– Det finns ju en bild av män från Tornedalen också, att de många gånger har sex mer av äktenskapliga plikter. Men jag tror inte att något förhållande mår bra utan sex. Det kan vara nyttigt att få göra det under arbetstid, fortsätter han.

Tycker att man ska få mer tid med varandra

Per-Erik Muskos anser att människor ska få mer tid med varandra.

– Jag tror att sex ofta är en bristvara. Vardagen är stressig och barnen är hemma. Det här kan vara ett tillfälle att få egen tid, bara för varandra, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag