Förslag: Låt personal ha sex på arbetstid

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid". Så rubriceras en motion till Övertorneå kommun, rapporterar Västerbottens-kuriren.
Foto: Yeko Photo Studio / YEKO PHOTO STUDIO
Fullmäktigeledamoten Per-Erik Muskos (S) i Övertoneå kommun står bakom förslaget.
Foto: Norrbotten.Se

"Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid". Så rubriceras en motion till Övertorneå kommun, rapporterar Västerbottens-kuriren. Det är fullmäktigeledamoten Per-Erik Muskos (S) som står bakom förslaget.

I motionen skriver han att kommunen lider av födelseunderskott. Han formulerar sig som att "detta gör att barnafödande bör uppmuntras. Då sex dessutom är en ypperlig motionsform med dokumenterade positiva effekter för välbefinnande bör kommunen slå två flugor i en smäll och uppmuntra personalen till att nyttja sin friskvårdstimme till att gå hem och ha sex med sin partner."

"Tycker man ska ta tillfället i akt"

– Jag tycker att man ska ta tillfället när man har en extra timme, kanske utan barn hemma och så, säger han till TT.

– Det finns ju en bild av män från Tornedalen också, att de många gånger har sex mer av äktenskapliga plikter. Men jag tror inte att något förhållande mår bra utan sex. Det kan vara nyttigt att få göra det under arbetstid, fortsätter han.

Tycker att man ska få mer tid med varandra

Per-Erik Muskos anser att människor ska få mer tid med varandra.

– Jag tror att sex ofta är en bristvara. Vardagen är stressig och barnen är hemma. Det här kan vara ett tillfälle att få egen tid, bara för varandra, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.