Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förskolelärare drogade barn – för att gå och sola

Nu döms hon till 21 års fängelse.

Förskoleläraren January Neatherlin, 32, är alla föräldrars mardröm.

Hon drogade barnen till sömns för att hon ville gå till solarium - och nu döms hon till 21 års fängelse.

– Jag fattade ett dåligt beslut och det har för alltid förändrat, eller till och med avslutat, mitt liv, sade hon i rätten.

Det var för drygt ett år sedan som polisen i staden Bend, i den amerikanska delstaten Oregon, tog sig in i den privatdrivna förskolan Little Giggles Day Care. Där hittade de sju sovande barn – som alla bar spår av sömnmedel i kroppen.

Förskoleläraren January Neatherlin var inte på plats - hon var på det lokala solariet.

 

LÄS MER: Spädbarn dog – pappan fälls för grov misshandel

 

Det var slutet på spaningen som pågått under en månad efter att tips kommit till polisen från January Neatherlins pojkvän samt en tidigare rumskamrat. Tipset gick ut på att barnen lämnades vind för våg medan January Neatherlin hängde på solariet.

Utredningen kom att visa att förskoleläraren lämnat upp emot sju barn ensamma, vid åtta tillfällen under 12 dagar – och att hon använt sömnmedel för at få dem att sova.

Misshandlade barnen

För att iscensätta sin plan att överge barnen för att gå till solariet hade January Neatherlin också informerat föräldrarna att det var strikt förbjudet att komma och försöka hämta barnen mellan 11 och 14 på dagarna. Det var då hon passade hon på att smita till solariet Tan Republic.

Men January Neatherlin ska inte bara ha låtit barnen fara illa med sömnmedel.

Ett av barnen ska ha fått permanenta hjärnskador som påminner om de som uppstår vid kraftig skakning av barn, och ett annat barn ska ha fått brännskador av att ha blivit serverad mjölk ur en för varm flaska.

Föräldrar har under rättegången vittnat om att deras barn blivit oroliga och fått sömnsvårigheter efter att ha vistats på förskolan.

Flera amerikanska medier, bland andra lokaltidningen Oregon live, har rapporterat om fallet under det senaste året – och nu har January Neatherlin fått sin dom – 21 års fängelse.

 

LÄS MER: Treåring knivhöggs till döds – pappan gripen

 

– Jag är glad att vi nu har fått ett avslut. Det har varit tufft men vi kommer att ta oss igenom det här, sade föräldern Kevin Hord efter att domen fallit.

Domaren Wells Ashby var inte nådig i sin kritik av January Neatherlin.

– Det är något med dig som är trasigt, något som saknas. Det är den här domstolens förhoppning att du ska kunna bättra dig, och bli hel igen, sade han när domen föll.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!