Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förskolan missade tvåårige Axels olycka

När Jessica Ångman skulle hämta sin tvååring på förskolan under måndagen möttes hon av en blåslagen pojke i kapprummet.
Foto: Privat
Ingen i personalen visste vad som hade hänt.
Foto: Privat
– De hade sett att han var ledsen och kylt ner bulan, men ingen visste hur olyckan hade skett. Han måste ha ramlat på något riktigt hårt, säger Jessica.
Foto: Privat

När Jessica Ångman skulle hämta sin tvååring på förskolan under måndagen möttes hon av en blåslagen pojke i kapprummet.

Men ingen i personalen visste vad som hade hänt.

Det var en helt vanlig måndag och Jessica Ångman skulle hämta sina tre barn på förskolan i Ånge, Västernorrland. När hon kom in i kapprummet möttes hon av sin tvååring Axel, som hade skrapsår i ansiktet och en rejäl bula i panna.

– Jag blev helt knäckt och började grina. Jag frågade Axel vad som hade hänt, men han kunde inte svara på det. Han är ju så liten, säger Jessica Ångman, som tidigare berättat om händelsen för lokaltidningen ST.

En vikarie hörde samtalet mellan Jessica och Axel och förklarade att ingen i personalen visste vad som hade hänt.

– De hade sett att han var ledsen och kylt ner bulan, men ingen visste hur olyckan hade skett. Han måste ha ramlat på något riktigt hårt, säger Jessica.


LÄS MER: Liam, 3, lämnades ensam på förskolan


Personalen hade missat Axels skada

Personalen hade helt enkelt missat att Axel hade ramlat. Många andra föräldrar har ringt in och klagat efter händelsen.

– Det är bedrövligt att ingen tog ansvaret att förklara. Det är för mycket barn och för lite personal när sådant kan hända utan att personalen märker det, säger Jessica.

Förskolechefen Candra Sund Svensson vill inte kommentera det enskilda fallet men säger att det finns tydliga rutiner för hur man ska agera vid olyckshändelser.

– Först hanterar man situationen förstås. Sedan har vi som rutin att skriva en tillbudsrapport och om nödvändigt ta kontakt med föräldrarna, säger Candra Sund Svensson.

Andra fallet på kort tid

Fallet med Axel är det andra på kort tid där personalen inte lyckas ha koll på barnen, då det så sent som i förra veckan försvann en femårig pojke under en skogsutflykt, skriver Sundsvalls Tidning. Men enligt Candra Sund Svensson finns ingen brist på personal.

– Vi har den grundbemanning som vi anser behövs. Det är bara att beklaga att det har blivit på det här sättet. Vi ska förstås se över våra rutiner och se om det går att göra någonting, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.