Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Omfattande tågkaos – inställda avgångar

Det är stora förseningar i tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm efter växelfel.
Trafikverket varnar om förseningar och inställda avgångar på SJ:s och SL:s tåg på grund av ett spårfel mellan Upplands Väsby och Häggvik.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Ett spårfel orsakar förseningar i tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm. 

Även vissa avgångar har ställts in.

Trafikverket varnar om förseningar och inställda avgångar på SJ:s och SL:s tåg på grund av ett spårfel mellan Upplands Väsby och Häggvik.

Sträckorna som påverkas är:

•Märsta/Uppsala–Stockholm

•SJ:s fjärr- och regionaltåg Uppsala–Stockholm

•Arlanda Express Arlanda–Stockholm

Felet beräknas inte vara avhjälpt förrän torsdag klockan 06. De som påverkas mest är resenärer som tänkt kliva på i Rotebro och Norrviken, där inga tåg stannar under onsdagen.

– Det är tajtare på banan i rusningstrafik och därför har vissa avgångar fått plockas bort under morgonen medan vi arbetar med skadan. Vi räknar med att trafiken ska kunna rulla som vanligt under dagen där det åter är glesare mellan avgångarna, meddelar Trafikverkets pressjour.

Trafikverket uppmanar resenärer att hålla koll på sina respektive tågbolags information om anslutningstrafik på sträckorna. 

Biljettsamverkan mellan SJ och SL

Anders Edgren på SJ:s pressjour förklarar att det råder en så kallad biljettsamverkan mellan SJ och SL fram till klockan 10 på onsdagen. Den som har en SJ-biljett får åka med ett SL-tåg, och vice versa.

– Vi har inte samma kapacitet mellan Stockholm och Uppsala till följd av spårfelet. Det är fem insatståg som har fått ställas in och det blir en halvtimmestrafik på sträckan, säger Anders Edgren.

Som mest kan resenärer räkna med 20 minuters försening, meddelar SJ.

Arlanda Express inställd

Samtidigt har Arlanda Express ställt in nio avgångar fram till klockan 09.20. 

Biljettsamverkan gäller även deras resenärer. Den som tänkt ta Arlanda Express får åka med SJ och SL med samma biljett.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.