Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förseningar i pendeltågstrafiken efter utlösta brandlarm

Utlösta brandlarm i pendeltågstrafiken i Stockholm under fredagsmorgonen har lett till upp till 25 minuter långa förseningar på en viss sträcka.

SL bekräftar:

– Det är lite besvär på sträckan mellan Stockholm södra och Sundbyberg/Solna, säger Martina Wiklund vid SL:s presstjänst. 

Brandlarm har utlösts i kollektivtrafiken i Stockholm under fredagsmorgonen. Det har kontrollerats av Storstockholms brandförsvar.

– Vi har inte varit inblandade i någon insats, säger Lars Madsen vid Storstockholms brandförsvar. Det har pratats om en intryckt larmknapp, men innan vi ens hann agera så var det kontrollerat av väktare. Det rörde sig inte om någon brand. Då gjorde inte vi någon åtgärd heller. Sedan vad som ligger bakom det här – det har jag ingen aning om. 

SL: "En följdeffekt av det här brandlarmet"

Däremot stör det rytmen i pendeltågstrafiken under fredagsrusningen med upp till 25 minuter långa förseningar. 

– Det har varit lite besvär på sträckan mellan Stockholm södra och Sundbyberg/Solna, säger Martina Wiklund vid SL:s presstjänst. Det är som en följdeffekt av det här brandlarmet. Just nu rådet förseningar på upp till 25 minuter, vad jag kan se. Men det håller på att ordna upp sig. 

Har ni fått stänga av trafiken för att kontrollera brandlarmet?

– Ja, det är jätterigorösa kontroller. Även om det skulle visa sig att det rör sig om falsklarm så gör man olika åtgärder. Då uppstår det lite förseningar. Jag vet att trafiken är i gång, så de förseningar som har varit från klockan 8 kommer att reda ut sig inom kort. Jag tror inte att det blir långvarigt.

Texten uppdateras.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!