Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försäljning av "Välsignat vatten" stoppas

Det välsignade vattnet som stoppas.Foto: Scanpix

Frälsningsarmén stoppar försäljningen av "välsignat vatten" på flaska. Anledningen är att försäljningen inte varit förankrat i organisationsledningen.

– Vi tycker att det är tråkigt. Det hade kunnat bli en bra inkomst för att hjälpa andra människor, säger Christer Eklöf, kårledare i Örnsköldsvik.

Expressen.se har tidigare skrivit om den gudomliga drycken som lanserades i början av sommaren.

Det kolsyrade vattnet hade välsignats av representanter från Frälsningsarmén i Örnsköldsvik och såldes sedan i en Ica-butik i staden. Överskottet av pengarna skulle gå till välgörande ändamål.

Kårledaren i Örnsköldsvik beskriver flaskorna som en succé.

– Mottagandet har varit mycket positivt. Inte bara i Sverige utan även i Finland har vi fått förfrågningar, säger Christer Eklöf.

"Är tråkigt"

Tanken var att vattnet skulle lanseras på flera platser i Sverige, men nu säger Frälsningsarmén centralt nej. I går onsdag beslutade högkvarteret att dra tillbaka flaskorna.

– Vi tycker att det är tråkigt. Det hade kunnat bli en bra inkomst för att hjälpa andra människor, säger Christer Eklöf som inte vill gå in på varför försäljningen stoppas.

Rörelsens svenska informationschef Bert Åberg säger till Världen idag att han välkomnar initiativet men att flaskorna, med Frälsningsarméns logotyp på, riskerade att skada varumärket.

– Det hände utan att vara förankrat i hur vi använder vårt varumärke och vår sköld, säger han.

Flaskorna som ännu inte har sålts kommer att serveras i samband med en festival som hålls i slutet av september.

Expressen.se har utan framgång sökt Bert Åberg för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.