Förre premiärministern Abdes Salam Jalloud.
Förre premiärministern Abdes Salam Jalloud.

Förre ministern: Khadaffi inte lika modig som Hitler

Publicerad
Uppdaterad
Den förre premiärministern var tidigare Khadaffis högra hand.
Nu tror han att diktatorn kommer dödas av rebellerna.
- Han är inte som Hitler som hade modet att ta livet av sig, säger Abdes Salam Jalloud.
Den tidigare premiärministern som hoppade av från Libyen tidigare i veckan, Abdes Salam Jalloud, säger i en intervju med italiensk media att det är för sent för Khadaffi att lämna landet - och att han troligtvis kommer dödas.

"En vecka kvar"

- Jag tror att regimen har en vecka kvar, tio dagar som mest, och kanske till och med mindre. Khadaffi har ingen möjlighet att lämna Tripoli. Alla vägar är blockerade. Han kan bara fly genom en internationell överenskommelse men jag tror att den dörren är stängd, säger han enligt al-Jazeera.
- Jag tror det skulle vara svårt för Khadaffi att ge upp. Och han är inte som Hitler som hade modet att ta livet av sig... Jag tror inte att han kommer överleva utvecklingen i Tripoli.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag