Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlovningsfeber i hembyn: "Är roligt"

Foto: Jens L'Estrade

Älvdalen har förlovningsfeber!

Sofia Hellqvist hembygd gläds åt beskedet om den kungliga förlovningen.

- Jag tycker att det är roligt att Sofia kommer från landet och nu kommer in i kungafamiljen. Det är inte så många från landet som gör det, säger nioåriga Svea Borg från Älvdalen.

Prins Carl Philip och hans Sofia Hellqvist har förlovat sig och planerar att gifta sig nästa sommar.

I Sofias hembygd, Älvdalen, togs nyheten emot med glädje.

Nu vill de framföra sina grattishälsningar.

Lars-Erik Wallin, 68, företagare, Älvdalen

- Det här sätter Älvdalen på kartan. Att en kunglighet kommer från vår by. Roligt och önskar de lycka till i livet. Vi har sett dem ibland, bland annat en gång i skidspåret, säger företagaren Lars-Erik Wallin, 68.

Företagaren Ingrid Wallin, 64, håller nu tummarna inför valet av plats för bröllopet.

- Jag hoppas att de ska gifta sig i vår fina kyrka vi har här i Älvdalen. Det vore fint. Det skulle betyda mycket för byn, säger hon.

"Borde fira här i Älvdalen"

22-åriga hotellarbetaren Ida Martinsson från Älvdalen framför sin hälsning till det blivande äkta paret:

- Att de ska ta hand om varandra och att det är roligt att de får gifta sig av kärlek. Att det inte spelar någon roll om Sofia har kungligt blod eller inte.

Hennes väninna och kollega, Emma Berglund, 32, instämmer och låter hälsa:

- Njut av varandra och er kärlek. Sen tycker jag att de ska fira sin smekmånad här i Älvdalen. Det är den vackraste byn som finns i världen.

Nioåriga Svea är stolt över bygdens dotter.

- Jag tycker att det är roligt att Sofia kommer från landet och nu kommer in i kungafamiljen. Det är inte så många från landet som gör det, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.