Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlorade allt i branden – vann miljonbelopp på lotto

Bränderna härjar i Australien.Foto: BAI XUEFEI / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950
Mannen vann en miljon på lotto.Foto: Shutterstock / Shutterstock

En man i Australien förlorade allt när skogsbränderna tog hans hem.

Men bara några dagar senare vände oturen då han blev miljonär på lotto.

– Det här kunde inte komma mer lägligt, säger mannen till Daily Mail.

Skogsbränderna i delstaten New South Wales i Australien har tagit flera hem från familjer. En man som förlorade sitt hus i bränderna trodde att familjen aldrig skulle kunna ha råd med att bygga upp huset igen efter att det brunnit ned.

Mannen, som ville vara anonym när Daily Mail intervjuade honom, berättade att allt som var kvar av familjens hur var ”några trasiga tekoppar”.

Men bara några dagar senare vände oturen då mannen gick och köpte en lott och vann en miljon australiska dollar, motsvarande 6,5 miljoner svenska kronor.

– Jag hade valt ut min frus tur nummer och nu har de verkligen visat vad de går för. Det här kunde inte komma mer lägligt, säger mannen till Daily Mail.

– Vi visste inte om vi någonsin skulle kunna bygga upp vårt hem igen men nu kan vi verkligen göra det, fortsätter mannen.

Har förstört 2 000 hus

Bränderna i Australien har pågått sedan i höstas och hittills har närmare 2 000 hus förstörts.

27 personer har omkommit i bränderna och enligt australiska myndigheter har 10,3 miljoner hektar skog brunnit.

På torsdagen uppmanades ännu fler i de sydöstra delarna av landet att lämna sina hem och evakuera då bränderna kommer allt närmare.

– Om du får instruktioner om att lämna, då måste du lämna. Det är det enda sättet du kan försäkra din säkerhet, sa Daniel Andrews i ett uttalande enligt Reuters.

8400 koalor kan ha dött i enorma bränderna i Australien

8400 koalor kan ha dött i enorma bränderna i Australien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.