Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förklaringen bakom ljudet i SVT:s debatt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Jimmie Åkesson hade med sig ett papper som enligt honom dokumenterade rasism och antisemitism, våld och hot, från socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister.
Foto: SVT
Jimmie Åkesson tappade papperet precis när han skulle visa det.
Foto: SVT
I slutet av debattens första halva hördes ett mystiskt ljud.
Foto: SVT

Jimmie Åkesson (SD) hade med sig ett papper som enligt honom dokumenterade rasism, våld och hot, från rödgröna politiker.

Oturligt nog råkade han tappa sitt dokument i det avgörande ögonblicket.

Under sändningen hördes också ett mystiskt buller, och i pausen missade SVT att stänga av ljudet.

I många partiledardebatter genom åren har någon av debattörerna tagit med sig någon form av rekvisita, som ska belysa deras poänger.

Inför valet var det MP:s Gustav Fridolin som viftade med en kolbit, något han senare fått ångra efter att statliga energibolaget Vattenfall beslutat att sälja sin brunkolsverksamhet i stället för att lägga ner den.

I söndagens debatt var det Jimmie Åkesson som försökte väcka uppmärksamhet med medhavd rekvisita.


LÄS MER: Stefan Löfven om SD: "Ett nazistiskt parti"


Han hade med sig ett papper som enligt honom dokumenterade rasism och antisemitism, våld och hot, från socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister.

Men Åkesson tappade papperet just när han skulle visa det.

Mystiskt buller

Under partiledardebattens första timme hördes också vid ett tillfälle ett mystiskt bullrande ljud.

– Det var någon i publiken som tappade en vattenflaska eller något ner i golvet, från två meter, säger Johan Klefbom, pressansvarig för Agenda.

När debatten tog paus för nyheter från Aktuellt kl 21 stängdes inte ljudet av på en gång. Någon hördes säga: "Vad var det som lät?"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.