Foto: Sergei GritsFoto: Sergei Grits
 Foto: Sergei Grits
Foto: Anastasia Vlasova / Epa / TtFoto: Anastasia Vlasova / Epa / Tt
 Foto: Anastasia Vlasova / Epa / Tt

Förhandlingar om fred i Ukraina ställdes in

Publicerad

Fredsamtalen i Minsk mellan Ukrainas regering och proryska rebeller som under fredagen ställdes in.

Samtidigt rapporteras det om 19 civila dödsoffer – i de strider som fortfarande rasar i landet.

Minst 19 civila uppges ha dödats det senaste dygnet i de alltjämt pågående striderna mellan ukrainsk militär och pro-ryska rebeller, rapporterar TT.

Uppgifterna kommer samtidigt som fredssamtalen som skulle ha hållits i Minsk mellan regeringen och rebellerna ställdes in under fredagen.

I och med detta höjdes tonen ytterligare från separatistledaren Denis Pusjilin.

– Vitrysslands utrikesdepartement bekräftade på fredagen att representanterna från Kiev inte kommer, och samtalen har ställts in. Vi lämnar Minsk i dag, sade han enligt DN.

I samma veva gick Pusjilin ut och hotade Kiev med att deras offensiv kommer fortsätta, i de östra delarna av Ukraina, om inte regeringen i Kiev är villig att lägga ner aggressionerna.

Versionerna går isär

Samtidigt går versionerna isär när det kommer till varför parterna aldrig möttes under dagen – vilket ytterligare speglar den distans som byggts upp mellan parterna.

Samtalen skulle ha varit de första sedan den fem månaders gamla vapenvila kollapsade förra veckan, rapporterar Reuters.

Tidigare i veckan enades EU:s utrikesministrar om att förlägna de sanktioner som riktats mot Ryssland sedan stridigheterna påbörjades.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag