Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förhandling om vräkning skjuts upp efter våldet

För andra dagen i rad är det oroligheter vid al-Aqsamoskéen i Jerusalem. Många är upprörda över att israeliska myndigheter vill vräka palestinska familjer.
Palestinier protesterar mot vräkningsprocessen på redagen.
Foto: MAYA ALLERUZZO / AP TT NYHETSBYRÅN

Israels justitieministerium skjuter fram domstolsförhandlingen om vräkning av palestinska familjer i Sheikh Jarrah i östra Jerusalem, rapporterar flera internationella medier.

Spänningarna i staden har ökat de senaste dagarna.

Minst 90 personer skadades på lördagskvällen när israeliska styrkor slog till mot demonstranter i Gamla staden i Jerusalem när tiotusentals muslimer bad vid al-Aqsamoskén, rapporterar Al-Jazeera.

Spänningarna har ökat bland palestinierna under den muslimska fastemånaden ramadan på grund av vräkningshotet mot palestinska familjer i området Sheikh Jarrah, på mark som tagits i anspråk av illegala israeliska bosättare. 

Domstolsförhandlingen om vräkningen skulle ha hållits på måndagen men ställs nu in, skriver justitieministeriet i ett uttalande, enligt Deutsche Welle.

Islamistgruppen Hamas, som styr i Gaza, har hotat med attacker om processen mot de palestinska familjerna fortsätter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.