Författarna till "Den motvillige monarken" är övertygade om att kungen ljög under sin intervju. Foto: Scanpix och Mikael Wallerstedt
Författarna till "Den motvillige monarken" är övertygade om att kungen ljög under sin intervju. Foto: Scanpix och Mikael Wallerstedt

Författarna: Kungen ljuger

Publicerad
Uppdaterad
Kungen ljuger.
Det menar författarna till boken "Den motvillige monarken" Thomas Sjöberg och Deanne Rauscher.
De är helt övertygad om att han befunnit sig på Gold club i Atlanta 1996 och Carat club i Bratislava 2008.
- Jag kan inte förstå hur han vågar, säger Deanne Rauscher till Expressen.se.
Boken "Den motvillige monarken" väckte stor uppmärksamhet när den kom ut i höstas. I den publicerades uppgifter om att kungen ska ha besökt stripp- och svartklubbar. Också att kungen ska ha haft en älskarinna. I TT:s intervju får han frågan om det finns något i böckerna ("Den motvillige monarken" och "Den svenske Gudfadern") som stämmer.
– Nej, det finns det faktiskt inte, säger han till TT:s reporter.
– Han ljuger, ljuger, ljuger, säger Deanne Rauscher som inte blev förvånad när hon såg intervjun.
– Han går sina egna vägar och förstår inte att folk genomskådar honom. Men jag vet ju att han varit där (på klubbarna), jag har ju pratat med flera som så att säga "betjänat" honom, säger hon till Expressen.se.

"Blir illa berörd"

Också Thomas Sjöberg är säker på att kungen ljuger.
– Jag blir illa berörd när jag ser vår statschef försöka slingra sig undan sitt ansvar. Det är pinsamt, säger han.
Deanne Rauscher säger att hon är helt övertygad om att det kommer komma fram fler bevis som ytterligare styrker det de tagit upp i boken. Om de bilder som Mille Markovic påstår sig ha, på kungen i situationer med nakna tjejer, säger hon:
– Jag är fullkomligt övertygad om att de finns. Och de kommer att komma fram i samband med boken om Mille Markovic.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag