Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Företaget ber om ursäkt för rosa menshandsken

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Foto: Pinky gloves / Instagram

Företaget ”Pinky” har skapat en rosa handske som är tänkt att användas som en påse för att slänga bindor och tamponger.

Men produkten har inte tagits emot så som man hade hoppats och nu ber de tre männen bakom företaget om ursäkt, skriver Huffington Post.

Den rosa handsken är tänkt att användas för att ta bort en tampong eller binda och formas sedan till en egen liten soppåse som sedan slängs i soptunnan.

Företaget bakom handsken, ”Pinky”, har dock mötts av en hel del kritik i sociala medier där flera har menat att de ”mansplainar” mens samt bidrar till uppfattningen om att mens är äckligt, skamfullt och något som man vill dölja, enligt Huffington Post.

Det var när gynekologen Jennifer Gunter, som bland annat skrivit boken ”The Vagina Bible”, skrev ett inlägg om handsken på Twitter som allt fler började ifrågasätta produkten.

”Så de här grabbarna designade en rosa handske så att tamponger och bindor kan slängas ordentligt och diskret. Jag skojar inte ens.”, skriver Jennifer Gunter på Twitter.

”Det var ett misstag”

”Vet de om att vi bara kan slänga dem i soptunnan och sen... tvätta våra händer? Vem är den här produkten gjord för?”, skriver en användare på Twitter.

”Män, löser problem som inte ens är ett problem och klappar sig sedan på axeln”, skriver en annan.

Efter kritiken bad de tre männen från Tyskland som ligger bakom ”Pinky” om ursäkt på produktens Instagram-konto.

”Vi har inte behandlat ämnet adekvat och ordentligt. Det var ett stort misstag.”, skriver de på Instagram.

”Det positiva i den här situationen är att mens och dess politiska aspekt får mycket uppmärksamhet och den viktiga sociala diskursen är nu utbredd”.

Vidare i inlägget insisterar grundarna att de ”absolut är för” att få bort tabun kring mens.

”Vi tar er feedback väldigt seriöst och kommer se över vår produkt och reflektera över hela dess historia.”, skriver de i inlägget.

Företaget har även tagit bort alla inlägg från sitt Instagram-konto, förutom inlägget där de ber om ursäkt.

Jämställdhetsministern vill diskutera gratis mensskydd i Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.