Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDENFoto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
 Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Margareta Larsson är Jimmie Åkessons svärmor. Foto: SVEN LINDWALLMargareta Larsson är Jimmie Åkessons svärmor. Foto: SVEN LINDWALL
Margareta Larsson är Jimmie Åkessons svärmor.  Foto: SVEN LINDWALL

Före detta SD-politikern tillbaka som politisk vilde: "Jimmie Åkesson tål mig inte"

Publicerad

Hon blev känd då hon som riksdagsledamot för SD påstod att 400 000 euro motsvarar 40 000 miljarder kronor.

Nu har Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson gjort comeback i riksdagen – som politisk vilde. 

– Nu kan jag äntligen ägna mig åt de frågor jag är intresserad av, säger hon i en intervju med Gefle Dagblad. 

Den före detta Sverigedemokraten slutade dyka upp i riksdagen i September 2015, men har fortsatt plocka upp sitt arvode på 60 000 kronor i månaden. 

Under frånvaron har Margareta Larsson, före detta Sandstedt, drivit en massageklinik i Stockholm, berättar hon för Gefle Dagblad. 

Någon kritik för detta har hon inte fått, säger hon:

– Jag trodde att jag skulle få mycket hatmejl och sådant, men det hände ingenting. Däremot fick jag credit för att jag var så ärligt, vilket förvånade mig.

Delar korridor med Anna Hagwall

Nu delar hon korridor med en annan före detta Sverigedemokrat, Anna Hagwall, berättar hon för Gefle Dagblad. Anna Hagwall lämnade partiet i oktober förra året efter kontroversiella uttalanden om Bonnier och presstöd.

Margareta Larsson tänker ägna hösten åt att lämna in motioner om hennes hjärtefrågor: bland annat socialpolitiken, folkhälsofrågorna och samhällsvården, säger hon till Gefle Dagblad.

Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Är Jimmie Åkessons svärmor

Hennes dotter, SD:s politiska sekreterare i Gävle Louise Erixon, är sambo med partiledaren Jimmie Åkesson. 

– Jag är bara välkommen hem till henne när Jimmie är borta, säger hon till Gefle Dagblad och fortsätter: 

– Han tål inte att se mig överhuvudtaget. För mig skulle det inte vara något problem. Jag skulle inte ha något emot att sitta och dricka en kopp kaffe med honom och prata, men det skulle inte gå. Men svärmödrar har väl aldrig varit särskilt populära.

Youtube-klassiker 

Hon kommenterar även sin berömda felräkning, då hon påstod att 400 000 euro motsvarar 40 000 miljarder kronor. Ett videoklipp från uttalandet blev en klassiker på Youtube. 

– Det är väl kul att ha gjort lite avtryck, säger hon till Gefle Dagblad. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag