Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Före detta brittisk minister gripen för våldtäkt

Här flockas britter på stränderna – rekordvärme i Storbritannien
En brittisk parlamentsledamot är misstänkt för våldtäkt. Arkivbild.Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN

En före detta brittisk minister har gripits misstänkt för en våldtäkt och sexuella övergrepp, uppger Sunday Times.

Enligt uppgifter till tidningen en kvinnlig parlamentsanställd anmält mannen för brott utförda mellan juli 2019 och januari 2020.

Brittisk polis har bekräftat att de startat en utredning.

”På fredagen den 31 juli mottog Metropolitan Police Service anklagelser gällande fyra separata händelser om sexuella ofredanden och övergrepp”, uppger polisen i ett uttalande, enligt BBC.

”En man i 50-årsåldern greps under lördagen, 1 augusti, misstänkt för våldtäkt. Han har släppts mot borgen och kommer att återvända i mitten av augusti”.

”Extremt allvarligt”

Den före detta ministern är i dag parlamentsledamot för det konservativa Torypartiet.

– Vi tar extremt allvarligt på alla anklagelser av den här sorten. Eftersom frågan nu ligger i polisens händer vore det olämpligt att ge ytterligare kommentarer, säger en talesperson för partiet till BBC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.