Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förbud och kramregler – för att nå ”Guds armé”

Mikaela Arnroth, 28, från Uppsala spenderade de formande åren under grundskolan med rädsla och skam, på grund av Livets ords läror.
Foto: Privat
”Om vi skulle umgås flera stycken kunde vi välja att vara hos mig för, det var inte uttalat men det var underförstått, att där fick vi kolla på vad vi ville utan att man behövde dölja det på något sätt”, säger Mikaela Arnroth.
Foto: BEN GOODE/ADOBE STOCK
Eleverna avråddes från att gå in i relationer.
Foto: Shutterstock

Premium: Regler, skam och en rädsla för att hamna i helvetet präglade Mikaela Arnroths tid i Livets ords kristna skola.

Nu har hon gjort en P1 Dokumentär om tiden i grundskolan, där hon ser tillbaka på hur församlingens läror påverkat henne.

– Grundpoängen var hur man skulle vara en god kristen, hur man skulle vara en bra människa så att man kom till himmelen och inte till helvetet, säger Mikaela Arnroth.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Så här ser karaktärerna i ”Clark” ut i verkligheten

Premium: Så lika är skådespelarna de verkliga personerna

”Putin fruktar sitt eget folk mer än Ukraina eller väst”

Premium: Martin Kragh chattade med läsarna om kriget

Nadja anslöt sig till IS som 15-åring: ”Bara hamnade där”

Premium: Packade ryggsäcken och lämnade svenska småstaden