Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förare smet från poliskontroll – krockade

Krock på Örbyleden efter att en förare försökte undvika trafikkontroll.
Foto: Läsarbild

Under onsdagskvällen försökte en trafikant undkomma en trafikkontroll på Örbyleden genom att köra mot mötande trafik.

Färden slutade i en krock med mötande personbil och föraren misstänks nu för narkotikabrott.

Det var strax för klockan sju på onsdagskvällen som polisen utförde en trafikkontroll på Örbyleden i Stockholm. Plötsligt bevittnar de hur ett fordon vänder och börjar köra mot färdriktningen. 

Polisen skriver på sin hemsida att ”de var på väg att försöka stoppa fordonet”, men att att de inte hann. Istället slutade färden med att föraren krockade med en mötande personbil.

Ambulans tillkallades till platsen och en person i bilen som färdades i rätt riktning undersöks och skadorna bedöms initialt som lindriga. Senare på kvällen skriver polisen dock på sin hemsida att personen fördes till sjukhus med kraftiga smärtor i nacke och rygg.

De två som färdades i den vändande bilen greps däremot av polisen.

Enligt en person som bevittnade händelsen ”släpades” en man bort av polis. 

De två gripna är misstänkta för bland annat grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Det är oklart vem av de två som körde bilen.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.