Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Föräldrar i Uppsala anmälde förskola

Misstankar om att barnen inte får leka ute, säkerhetsrisker och för lite kompetent personal. Till slut tröttnade föräldrarna på Storgården och anmälde förskolan till kommunen. Efter kommunens inspektion kan förskolan nu tvingas stänga, skriver Upsala Nya Tidning.
Det var efter klagomål från föräldrarna och den tidigare personalen som kommunen gjorde en egen tillsyn mot förskolan Storgården. Efter att ha funnit en rad brister som överensstämmer med föräldrarnas kritik riskerar förskolan nu att tvingas stänga.
De brister som föräldrarna bland annat vänt sig mot är den torftiga miljön med gamla och slitna leksaker, att för lite kompetent personal är antställt samt att barnen varit understimulerade när de kommit hem.

Leker inte utomhus

Flera av föräldrarna har också fattat misstankar om att barnen inte tillåtits leka utomhus då kläderna inte varit smutsiga när de kommit hem.
– Förskolan ska ha natur och musikinriktning. Men man undrar ju vad det betyder när de aldrig är ute och leker, säger Jessica Gustafsson, en av barnens mammor som valde att anmäla förskolan, till Upsala Nya Tidning.

"De letar bara fel"

Eva Nordtröm, förskolechef på Storgården slår tillbaka mot kritiken och menar att den i flera fall saknar grund.
– Vi har kompetent personal, små barngrupper och nöjda föräldrar, säger hon till Unt.
Nordström erkänner att det inte blivit så mycket utomhuslek för barnen men menar att föräldrarna bara är ute efter att leta fel.
– Vill man bara hitta fel kan man göra det var som helst, säger hon.
Kommunen har nu beslutat att de brister som förskolan har måste åtgärdas innan april i år. I annat fall kan tillståndet för att driva förskolan dras in.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!