Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Föll för ”Lucas” på Tinder – sen kom sanningen fram

Det här är Tinder.
Urszula lurades av Tinderbedragaren.Foto: Urszula Makowska / Instagram
Lucas lurade kvinnor på Tinder.Foto: MTV / MTV

De hade pratat i månader. Den 24-åriga modellen Urszula Makowska från New York bokade även dyra flygbiljetter för att hälsa på sin Tinderdejt. 

Men kort före resan fick hon reda på sanningen om ”Lucas”, mannen som lurat 400 kvinnor, skriver Mail Online

De matchade på Tinder i november 2015, började chatta och skicka bilder till varandra. Men ”Lucas” visade sig vara en bluff och Urszula Makowska, som precis genomgått en tuff separation, lämnades hjärtekrossad. Nu berättar den 24-åriga modellen och influencern sin historia. 

När Urszula och pojkvännen sedan tre år gjorde slut inleddes en tung period i livet. 

– Vid tidpunkten hade en nära anhörig till mig precis gått bort. Det var svårt för mig och jag blev deprimerad, säger hon till Mail Online.  

För att komma på andra tankar skaffade hon dejtingappen Tinder, och kort därefter matchade hon med en man vid namn Lucas. 

– Han fick mig att känna att han var där för mig. Efter ett tag tog vi nästa steg och började prata i telefon. Vi pratade i månader i flera timmar om dagen. Vi utvecklade en relation trots att vi aldrig träffats, säger Urszula.

Anade inte oråd 

Från början riktade aldrig Urszula några misstankar om att Lucas inte var den han utgav sig för. De skickade ju bilder och filmer till varandra och resten av Lucas sociala medier såg verklighetstrogna ut.

Efter en tid började de även skicka intima bilder till varandra, något som Urszula ångrar i dag. 

– Jag hade känslor för honom och litade på honom. Jag kände verkligen att vi hade fått så stark kontakt, säger hon. 

I mars 2016 berättade Lucas att han skulle flytta till New York, Urszulas hemstad, för att påbörja en praktiktjänst på ett företag. Det var då som Urszula bestämde sig för att ta relationen till nästa nivå, genom att hälsa på Lucas före de sedan skulle komma att bo i samma stad. 

https://www.instagram.com/p/ByiyYtpFSY5/

Avslöjade sig själv 

Hon bokade flygbiljetter till St. Louis, i delstaten Missouri i USA, för närmare 5 000 kronor och skulle precis boka hotell när hon dagar före avresa fick reda på den mörka sanningen. Lucas avslöjade sig själv. Han berättade att det inte var han på bilderna han skickat, inte heller i sociala medier, samt att han egentligen hette något helt annat. 

Urszula hade lurats av en så kallad ”catfisher” – en person som i sociala medier utger sig vara någon annan för att lura till sig bilder, videor, pengar eller annan information.

– Jag var i chock, jag trodde honom inte. Jag blev förkrossad, förvirrad och grät helt hysteriskt, säger Urszula. 

24-åringen lyckades dock samla sig och påbörjade sedan ett detektivarbete. 

Mannen som utgav sig för att heta Lucas. Foto: MTV / MTV

Hittade hundratals kvinnor 

– Innan han blockade mig vidtog jag åtgärder för att varna andra, säger hon. 

Det visade sig att hon var långt ifrån ensam om att ha blivit blåst. Urszula scrollade igenom mannens följare på Instagram och tog massor av skärmdumpar. Sedan började hon skicka ut meddelanden till de andra kvinnorna för att varna att de blivit utsatta för en bluff.

I sin kontakt med kvinnorna fick hon reda på att mannen som kallat sig Lucas fått hundratals intima bilder och videor från andra kvinnor. Totalt rörde det sig om 400 kvinnor som ska ha lurats på samma vis som Urszula. 

– Den enda förklaringen han gav mig var att han lurat oss som ett ”socialt experiment”. Han ville veta hur det kändes att vara en attraktiv man som pratade med attraktiva kvinnor på Tinder, säger hon. 

Tillsammans med två andra kvinnor var Urszula med i MTV-programmet ”Catfish” för att berätta sin historia. Där fick de chansen att ställa mannen mot väggen. 

– Det var svårt, jag kände bara äckel. Det värsta var att han inte verkade ångerfull alls, säger hon. 

24-åringen är fortfarande ärrad efter upplevelsen och nuförtiden är hon extremt vaksam och kritisk när det kommer till kontakt med män i dejtingappar eller sociala medier. 

Hon uppmanar även andra att se upp och verkligen göra en bakgrundskontroll för att se om personen de chattar med verkligen är på riktigt. 

https://www.instagram.com/p/BxPqvsdpUbi/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.