Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Folkpartiet lovar miljarder till försvaret

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: /All Over Press

FÖRSVAR. Medan regeringen vill höja försvarsanslagen med 6,2 miljarder och Moderaterna med 10 miljarder kräver Folkpartiet att de höjs med 17 miljarder för perioden 2016–2020.

– Om man lägger mindre, eller betydligt mindre, tvingas försvaret till nedskärningar, säger FP-ledaren Jan Björklund till Dagens Nyheter.

Redan i vårbudgeten vill FP lägga på en miljard. Därefter två miljarder för 2016, tre miljarder för 2017 och ytterligare fyra miljarder per år 2018–2020. Därmed står FP långt ifrån M som vill skjuta till 10 miljarder för hela femårsperioden.

– Vi hade väl en ambition att lägga ett gemensamt förslag, men vi har också mellan allianspartierna olika ambitionsnivå, säger Björklund.

Kristdemokraterna och Centern vill ännu inte precisera någon nivå för anslagen. Försvarsförhandlingarna mellan Alliansen och regeringen fortsätter i dag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.