Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Följ valårets hetaste frågor i Expressen TV

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Torbjörn Nilsson, Jenny Madestam, Lotta Gröning, Anna Herdenstam och K-G Bergström.
Max Foster, CNN Talk.

Expressen storsatsar under valåret i Almedalen. Under åtta dagar anordnas över 150 programpunkter på tre olika scener i Visby och allt livesänds i Expressen TV. CNN flyttar också sitt politiska debattprogram CNN Talk till Expressens lounge i Almedalen.

I år firar Almedalsveckan 50 år och är större än någonsin. Expressen är på plats och förutom att bevaka alla stora händelser sänder Expressen TV live från tre olika scener och ger varje dag ut en egen Almedalstidning som delas ut gratis på plats i Visby.

På Expressens Valscen vid Donners plats frågas partiledarna ut, politikerna möts i heta debatter och näringslivstoppar, myndighetschefer och experter diskuterar aktuella samhällsfrågor.

CNN i Almedalen

Expressen är exklusiv samarbetspartner med tv-kanalen CNN och i år kommer CNN:s programkoncept CNN Talk sändas från Expressens lounge. CNN Talk är ett politiskt debattprogram som sänds fem dagar i veckan och tar upp de största nyheterna just nu och situationen i världen.
– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Almedalen med Expressen. Det skulle vara fantastiskt om Storbritannien och USA skulle kunna följa Sveriges exempel och ha ett ställe där politiker och folket kan mötas och diskutera. I år är jag intresserad över att höra vad gästerna har att säga om Trump, Ryssland och Brexits påverkan på Sverige, säger Max Foster, programledare för CNN Talk.

Expressens politikchef Martin Ahlquist.
Foto: OLLE SPORRONG

Partiledartalen livesänds varje kväll i Expressen TV och direkt efter tar programmet “Eftersnack” med Niklas Svenssons vid där politiska profiler analyserar talen och dagens snackisar.

– Det har gått 50 år sedan en ung och lovande politiker vid namn Olof Palme höll ett improviserat tal från ett lastbilsflak i Visby och därmed startade det som skulle bli politikerveckan i Almedalen. Att ett oerhört spännande val ligger bara två månader bort kommer givetvis att prägla årets Almedalsvecka. Expressen, med sin miljonpublik, har en väldigt viktig uppgift när det gäller att rapportera och analysera det som sägs och händer, säger Expressens politikchef Martin Ahlquist.

”Vi trappar upp”

Programledare Anna Herdenstam leder dig genom veckan och Expressens experter politiska kommentatorn K-G Bergström, statsvetaren Jenny Madestam, politiska skribenten Torbjörn Nilsson och krönikören Lotta Gröning är på plats och analyserar och kommenterar.

– Vi erbjuder våra tittare en ständigt uppdaterad, hjärtlig och skarp politikbevakning. Inför valet trappar vi upp ytterligare och under Almedalsveckan kommer vi att leda vår tittare genom de tuffaste frågorna och svåraste valen via våra utfrågningar, intervjuer och debatter, säger Bella Levy, chef Expressen TV.

Bella Levy, chef Expressen TV.
Foto: OLLE SPORRONG

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.