Följ med – ända till förhandlingsbordet

Publicerad

BRYSSEL. Vid 20.45 satte sig EU:s ledare vid det runda bordet där EU:s budget ska spikas.

Expressen.se:s Kristofer Sandberg fick som enda fotograf i Sverige följa med alla 27 regeringschefer in i förhandlingsrummet - och även vara med när det traditionella gruppfotot togs.

På bilderna och filmerna syns David Cameron, Angela Merkel, François Hollande och de andra ledarna avslappnat mingla runt med varandra.

Det var tänkt att EU-toppmötet skulle börja 15.00, men vid lunchtid kom beskedet att man sköt på mötet till 17.30.

Men en halvtimme innan sköt man på mötet igen, den gången till 18.30. Och kort därefter flyttade man starttiden till 20.30. Till slut satte sig EU:s 27 regeringschefer i möte vid 20.45.

Endast ett fåtal fotografer fick då följa med in i förhandlingsrummet när toppolitikerna stängde in sig för att förhandla fram en ny EU-budget.

Gruppbilden togs

Expressen.se:s Kristofer Sandberg var den enda svenska fotografen som släpptes in. På hans bilder och filmer syns de europeiska ledarna avslappnat mingla runt kring det runda bordet där förhandlingarna nu äger rum.

Vid 21.30 kom alla regeringschefer ut för att ta den traditionsenliga gruppbilden. Även här fick bara ett fåtal medier tillträde - och även här var Expressens Kristofer Sandberg ensam fotograf från Sverige. Efter fotograferingen gick Merkel, Cameron, Hollande och de andra regeringscheferna in i förhandlingsrummet igen.

 

SE KRISTOFER SANDBERGS BILDER HÄR.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag